Vragen

Waarom hebben jullie mijn gegevens nodig?
Je naam en geboortedatum komen op jouw 18min-pas. Via de e-mail houden we je op de hoogte van eventuele ontwikkelingen en data. De andere gegevens gebruiken wij alleen als je onze regels overtreedt. Als je toch alcohol drinkt op een van onze feesten, dan sturen wij jou een brief op je huisadres.


Hoe oud moet ik zijn om me aan te melden?
Aanmelden kan vanaf 16 jaar. Bij alle aangesloten feesten is de entree ook vanaf 16 jaar, hierdoor heeft aanmelden onder de 16 jaar ook geen zin.


Kan ik me ook nog aanmelden op het feest zelf?
Nee, dit kan niet. Je moet dit van tevoren regelen. Voor het carnavalsweekend 2014 betekent dit dat je je voor 21 februari 2014 moet hebben aangemeld via onze site.


Ik heb me aangemeld via de site. Kan ik nu naar binnen?
Na je aanmelding krijg je als het goed is een bevestiging per e-mail. Krijg je deze niet, neem dan contact met ons op via de site.

Na aanmelding krijg je na een tijdje een e-mail met daarin wanneer je je pasje kan ophalen. Je pas is alleen geldig in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.


Wanneer krijg ik mijn pasje?
Je krijgt hierover vanzelf een e-mail van ons. Je moet de pas dan zelf komen ophalen. Zorg dat je je ID-bewijs bij je hebt.


Ik kom niet uit Hoogland, maar wil wel naar een van de feesten? Moet ik me dan ook inschrijven?
Ja, alleen dan kan je binnen komen. Ook al gebruik je je pasje dus maar één keer.


CONSEQUENTIES

Wat gebeurt er als ik toch drink op een van de feesten?
De eerste keer dat wij jou betrappen met alcohol krijg je van ons een waarschuwing en een strafpunt. Je wordt direct eruit gezet. Een brief ontvang je later thuis met de verdere consequenties.
Bij een tweede keer dat we jou betrappen word je weer het feest uitgezet. Je pas lever je in en je komt bij ons op de lijst van personen die niet meer welkom zijn. Je ontvangt weer een brief thuis met daarin de consequenties; een jaar lang ben je niet welkom op onze feesten. Dit geldt tot en met de volgende editie van dat feest.


Ik ben met carnaval de zaterdagavond voor het eerst betrapt. Mag ik nu zondag nog naar binnen?
Omdat het de eerste keer is, ben je de volgende dag gewoon weer welkom. Wel attenderen we je erop dat je niet weer de fout in moet gaan, want dan geldt dat als de tweede keer. Je bent dus gewaarschuwd.


Ik ben over 2 weken achttien jaar, dus die punten maken me niet meer uit. Nu kan ik dus los?
Nee. Als je je tweede waarschuwing krijgt, dan ben je het komende jaar daarna (tot en met de volgende editie van het feest waar je bent betrapt) niet welkom. Ook als je dan boven de 18 jaar bent, geldt de consequentie dus alsnog.


HOE EN WAT NA MIJN AANMELDING?
Bij welke activiteiten heb ik mijn pas nodig?
De pas is nodig tijdens:
– Het Dorpsfeest Hoogland op alle feestavonden
– De schuurfeesten van Jong Hoogland
– De feestavonden van de Eemschuumers


Je pas is alleen geldig in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.


Ik heb een kaartje voor een feest gekocht, maar nog geen 18min-pas. Wat nu?
Meld je zo snel mogelijk aan via onze site. Alleen met pas kom je binnen als je tussen de 16 en 18 jaar bent. Zonder pas heb je dus pech, ook al heb je een kaartje voor het feest.


Ik heb een pas, mag ik nu elk feest naar binnen?
Ja, maar zonder toegangsbewijs kom je er natuurlijk niet in. Bij het Dorpsfeest Hoogland en de feestavonden van de Eemschuumers heb je ook een toegangsbewijs nodig. Op de websites vind je meer informatie hierover.

Voor de schuurfeesten van Jong Hoogland heb je vooraf geen kaartje nodig. De leden van Jong Hoogland krijgen een uitnodiging voor elk feest. Meer over het lidmaatschap vind je hier.


Mag ik overdag bij het Dorpsfeest wel drinken?
Uiteraard niet, je moet je houden aan de wet. Ook overdag kan je door ons betrapt worden en dit kost je dan ook een punt.


Ik ben vrijwilliger bij het Dorpsfeest, commissielid bij Jong Hoogland of jeugdraadslid bij de Eemschuumers. Gelden de consequenties ook voor mij?
Ja, er zijn geen uitzonderingen.


Ik ben mijn pas kwijt. Wat nu?
Als je je pasje bent verloren, kan je via de site een nieuw pasje aanvragen. Een tweede pasje (of derde) kost je wel 7,50 euro. Wees dus heel zuinig op je pasje.


Mag ik thuis voor een feest wel indrinken?
Volgens de nieuwe alcoholwetgeving mag dit niet, maar wij kunnen hier verder weinig aan doen. Maar als wij aan de deur merken dat jij hebt gedronken, dan kom je er niet in. Ook al heb je een pas. Hierover gaan wij niet in discussie.

Wij willen ouders en verzorgers ook vragen om hun kinderen niet te laten indrinken.Heb je een andere vraag neem dan contact op via:
info@18mintocherin.nl

home | vragen | links